Maximaliseer uw performance en resultaat

Of het nu gaat om het realiseren van groei, het verbeteren van winstgevendheid, (her)financieringstrajecten of fusies en overnames. Nieuwe ontwikkelingen in uw bedrijf brengen specifieke strategische en financiële vraagstukken met zich mee.

Als ‘trusted boardroom advisor’ voorziet First Dutch Advisory u van inzicht en advies bij de besluitvorming, implementatie en monitoring van strategische keuzes.

Mergers & Acquisitions
(buy- en sell-side)

Als adviserend partner en klankbord staat ons team vaak maanden of zelfs jaren in nauw contact met bedrijven en investeringsmaatschappijen voordat een M&A-traject echt gaat lopen. Hierdoor leren we de organisatie en haar aandeelhouders goed kennen. Met onze expertise leveren we de juiste informatie wanneer aandeelhouders voor kritieke beslissingen komen te staan. Wij helpen ze te begrijpen wat ze kunnen doen om hun waarde te vergroten, wijzen ze op mogelijke risico’s en helpen die te vermijden.

Referenties: Looyenga Groep, Van Stigt, TNO Bedrijven

(Her)financiering

First Dutch Advisory heeft bewezen expertise in alle soorten financieringstransacties, waaronder koopsom en buy-out financiering, groei- en werkkapitaalfinanciering en projectfinanciering. In alle fases van de ontwikkeling van bedrijven leveren wij advies, waarbij wij altijd streven naar de beste combinatie van opbrengst en prijs voor onze opdrachtgevers. Wij hebben een groot netwerk bij banken en alternatieve kredietverstrekkers en maken groei financieel haalbaar.

Referenties: Feyenoord City

Strategisch advies

Het opstellen van business cases en strategische plannen vergt veel tijd en specialistische kennis. First Dutch Advisory ondersteunt ondernemers en CEO’s in het opstellen van business cases en businessmodellen, het formuleren van strategieën in uiteenlopende industrieën en het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van marktconsultatie en benchmarking. Onze exposure naar verschillende sectoren en senior managementteams, maakt ons team het ideale klankbord en sparringpartner voor toekomstige vraagstukken.

Referenties: Trans Link Systems, Holland Casino, Akzo Nobel

Investor support

Wij weten hoe het is om als investeerder te denken en naar uw bedrijf te kijken, doordat wij zelf het portfolio management doen voor onze First Dutch Innovations bedrijven. First Dutch Advisory heeft de kennis en ervaring om u op kritieke beslismomenten van het juiste advies te voorzien.

Referenties: deelnemingen First Dutch Innovations

“First Dutch Advisory is al tijden en zeer betrouwbare sparringpartner op financieel gebied waarbij zij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het businessplan waarop de waardering van de onderneming is gebaseerd”.

William de la Motte, CFO CAIWAY

First Dutch Advisory heeft Caiway geassisteerd bij diverse projecten waaronder verschillende analyses met betrekking tot onderhandelingen met de netwerkprovider, het uitrollen van de FttH-strategie, investeringskeuzes, het betreden van nieuwe regio’s en het introduceren van nieuwe producten en portfolio’s. Caiway is een Nederlandse televisie-, internet- en telefoniediensten aanbieder.

Werknemers: 150+
Omzet: EUR 100 mln.